LIVSKUNSTNER

Poeten taler hjertesproget. Det er dét sprog, som myterne fortælles med og vores drømme taler i og al kunst skabes af. Myter, symboler & arketyper, er bærende elementer, i alt hvad jeg skriver. Den skabende Impuls, er som en inspireret kraft, der rejser sig i min krop, og virker som mit anker, min muse & vejviser, både i kunsten og i mit liv, som sådan. 

 

Jeg styrker min grobund gennem meditation, dans, stemme, qi gong, og gennem ritualer der kan frigøre min iboende kreative skaberkraft. Jeg næres ved både kristne, buddhistiske, shamanistiske og nyere spirituelle tekster, bøn og praksis. 

 

Stemmens kraft er knyttet tæt til danseren / eros i mig. Krop og stemme lever i en ligeværDIG leg, og beliver ordene i mine skriveRiger, og denne treenighed er mit zen - mit fristed.

 

Midt i mellem hjerte og krop, stemme og tro, dans og poesi og dybt inde i dette lille menneske findes en stor kærlighed for stilheden i NATURligheden og midt i dén ro opstod dette kvad i mit hjerte, engang i tidernes morgen:

 

Der var engang en kvinde

Som ikke kunne finde

Sin sjæl

 

Hun ledte dybt

Og længe

Fik sår og en enkelt flænge

I sit bryst

 

Såret ville ikke hele

Og hun kunne ikke dele

Sin sorg

 

Sorgen bredte sig i kroppen

Helt op i toppen

Af hendes hoved

 

Hovedet sagde: STOP OP!

Træk vejret

Og MÆRK din krop!

 

Og gennem kroppen, fandt hun stemmen

 

Og gennem stemmen fandt hun sjælen

 

Og det var jo den hun ville finde

 

Denne lille kvinde!"

 


af Esthar Rose

7F540C0B-C2DD-4DE3-B60B-C77697393261_edited.jpg
ESTHAR ROSE

Poet, LivsKunstner, Sanger & Sangskriver, Forfatter, Drømmetyder, Rituel Danser, Fortæller, Skuespiller, Tarotlæser, Healer, Datter, Mor & Mormor